Τοποθεσία

Η περιοχή

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου και επάνω στο μεσαίο πόδι της Πελοποννήσου.

Το φυσικό τοπίο της περιοχής σε συνδυασμό με την ιστορία της και την παράδοσή της, χαρακτήρισε την περιοχή αλλά και τους ανθρώπους της μέσα από τις δύσκολες περιπέτειες του έθνους μας ανά τους αιώνες. Μάλιστα τη βάζουν δίπλα σε άλλες περιοχές που υπήρξαν σύμβολα της Ελλάδας όπως είναι η Κρήτη, η Ήπειρος, η Μακεδονία και άλλες περιοχές στην Ελλάδα.

Μια άλλη ομορφιά της περιοχής μας είναι οι παραλίες της που είναι για όλα τα γούστα αφού συνδυάζουν άμμο και βότσαλο και είναι πεντακάθαρες. Ονομαστικά κάποιες από αυτές είναι: Τα Ριτσά, το Καλαμίτσι, ο Φονέας, η Καλόγρια, η Στούπα, τα Δελφίνια, του Πανταζή και άλλες.

Ο κάθε επισκέπτης ξαφνιάζεται ευχάριστα και εντυπωσιάζεται από την γρήγορη εναλλαγή των τοπίων όπως: απόκρημνα βράχια, σπηλιές και φαράγγια, από την άλλη ο Ελαιώνας, οι παραλίες τα λιμανάκια και τα νησάκια. Ιδιαίτερο χαρακτήρα όμως στην περιοχή δίνουν το κάστρο της Στούπας, τα ορυχεία του Καζαντζάκη στην Πράστοβα, τα πυργόσπιτα της παλιάς Καρδαμύλης, το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, τα καλντερίμια, τα γεφύρια και οι βυζαντινές εκκλησίες που υπάρχουν σε κάθε γωνία της περιοχής.

Φωτογραφίες